Danshuis Rotterdam
over het danshuis

Danshuis wordt de plek waar alle dansstijlen samenkomen

Van hip hop tot klassiek, voor jong en oud: het Danshuis wordt een inspirerende plek waar professionals en amateurs elkaar ontmoeten. Waar mensen in beweging komen en met elkaar in verbinding staan door de kracht van dans, de universele taal die al eeuwenlang inspireert. Rotterdam is vanouds bij uitstek de stad waar de dans wordt gevierd.

Droom en Daad heeft het Chinese MAD Architects gevraagd een schetsontwerp te maken om de beide historische delen van de Fenixloods en Fenixpakhuis terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Met het Danshuis wordt Fenix voltooid.

Danshuis Rotterdam
onze partners over het danshuis"Ik denk dat het voor de Nederlandse Danswereld heel belangrijk is dat er een danshuis komt."
Ted Brandson
Nationale Ballet
"Wat ik prachtig vind aan dans is het gevoel wat vrij komt. Het samen zijn, die expressie, die energie. En dat gaat door taalbarrières, opleidingsniveau, leeftijden heen."
Leal van Herwaarden
International Dance League
"Waar je als liefhebber, professional, amateur kan bewegen, kan dansen, elkaar kan inspireren. Ruimte kan geven, ruimte kan nemen."
Claudia Doesburg
SKVR
Scapino dans ateliers RIDCC Conny Janssen Danst Misiconi Codarts Albeda Maas theater en dans Hiphophuis Lloyds company International Dance Leage SKVR